2018… een blik vooruit

In 2018 zal er een toenemende druk op de arbeidsmarkt blijven. Je zult meer aandacht en energie moeten steken in het binnenhalen van de juiste kandidaten. Dat is wennen: nog niet zo lang geleden kregen we bij Primatch nog gemiddeld 80+ reacties op een vacature. Die tijd is voorbij; het aantal reacties is aantoonbaar afgenomen. Tot nog (gemiddeld) 20% daarvan! En daarom moeten we met z’n allen extra aandacht besteden om bij kandidaten in beeld te komen. Dat betekent slimmer en zichtbaarder werven: meer jobvisuals, retargeting en content die de doelgroep aanspreekt.

Primatch wordt door opdrachtgevers ook steeds vaker gevraagd om een cv databank search in te zetten, dat is hoe de markt nu is. Als de kandidaat niet op jou afkomt, moet je zelf op zoek en actief de vacature en het bedrijf “verkopen”.

Conversie naar reactie op een vacature was al belangrijk, maar daar komt nog meer nadruk op te liggen. Deze trend zal extra hard doorzetten omdat de AVG vanaf 25 mei 2018 actief gehandhaafd gaat worden. De AVG gaat voor iedereen die op de arbeidsmarkt actief is effect hebben. Wij zijn hierop voorbereid. Naast dat we onze interne organisatie AVG proof maken, doen we dat ook voor opdrachtgevers. In de eerste maanden gaan we bijeenkomsten organiseren om relaties te informeren over de effecten. Houd daarom onze agenda in de gaten.

Valt er ook nog iets te melden over nieuwe ontwikkelingen? Jazeker. Vanaf eind januari komt er een meertaligheidsoptie in onze recruitment software tool2match met support voor de belangrijkste 12 talen in Europa; dat is goed nieuws voor internationaal wervende bedrijven. Verder waren we in 2017 al gestart met het ontwikkelen van werken-bij sites voor opdrachtgevers, maar hebben we er voor dit jaar nog meerdere in de pijplijn zitten.

Uitdaging genoeg, in wervingsland. We gaan er een mooi jaar van maken, met als doel om ook jouw bedrijf succesvoller te laten worden in recruitment!

Met vriendelijke groet,

Rudolf van Gastel
Primatch Roosendaal