3 REDENEN OM IN DE ZOMERPERIODE KANDIDATEN TE ZOEKEN IN ONLINE CV DATABASES

Stel, je hebt een vacature. Maar nog niet voldoende kandidaten in beeld. Het is zomer en lekker weer. De meeste werkzoekenden gaan op vakantie en zijn met heel andere dingen bezig dan met solliciteren. Toch?

Juist met de zomermaanden in zicht breekt een periode aan waarin juist inspiratie wordt opgedaan over de huidige of gewenste baan. Uit onderzoek blijkt dat 91% van de actief werkzoekenden tijdens de zomermaanden door blijft zoeken.

Bovenstaande cijfers laten zien dat het wel degelijk interessant is om tijdens de vakantieperiode door te blijven werven. Genoeg redenen waarom juist in de zomerperiode werkzoekenden willen dat hun cv online gevonden wordt. Ik geef je 3 redenen:

1) Starters melden zich op de arbeidsmarkt

Het is de periode van afstuderen, maar ook de periode dat er online een stuk minder vacatures zijn te vinden. Starters melden zich in de zomer daarom meer dan gemiddeld op de arbeidsmarkt via online cv databases.

2) Kandidaten hebben meer tijd

De meeste kandidaten blijven doorzoeken in de zomer en tijdens hun vakantie. En ook op het werk is het in de zomerperiode vaak wat minder druk. Kandidaten hebben meer tijd, en zijn daarom eerder geneigd om in te gaan op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek of een oriënterend gesprek.

3) Kandidaten zijn vaker beschikbaar

De zomer is vaak niet de periode waarin bedrijven grote beslissingen nemen, zoals het aannemen van een nieuwe collega. Decision makers gaan om de beurt met vakantie. Beslissingsmomenten worden opgerekt, vaak tot ergens in september. Daarom zijn kandidaten uit een online cv databank die voor de zomer al op zoek waren naar een nieuwe baan, vaak nog beschikbaar. Grote(re) kans dat ze met jou in gesprek willen, als jij ze benadert voor jouw vacature.

Zorg er dan ook voor dat tijdens de zomerperiode je recruitmentproces niet stil staat. Natuurlijk kost goed zoeken tijd. Maar het is relatief goedkoop in vergelijking met andere wervingsmethoden. Heb je zelf geen abonnementen om cv’s te zoeken in online cv databases en ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen hierin? Bekijk onze oplossing over de mogelijkheden van een cv databank search.

Rudolf van Gastel is partner van Primatch in Roosendaal. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met online recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en automatisering van werving en selectie trajecten.