5 QUICK WINS BIJ RECRUITMENT

Dagelijks krijgen wij van klanten vragen over hoe ze snel verbeteringen in hun wervingsproces kunnen doorvoeren. Hieronder de vijf meest voorkomende quick wins die wij dagelijks ervaren.

1) SEO – Zorg voor een betere vindbaarheid van je vacature.
Met goede koppen, juiste URL en trefwoorden die relevant zijn voor de doelgroep zorg je snel voor een betere indexering. Zonder dat je daar veel kosten voor hoeft te maken of technisch zaken moet aanpassen aan je website. Voorkom ook vacature teksten in PDF!

2) Mobiel – Zorg voor een site of vacature die responsive en/of mobile friendly is.
De onderzoeken lopen uiteen, maar ruim 55% van de werkzoekende oriënteert zich mobiel en dit stijgt snel. Zonder mobiele versie van je vacatures ben je eigenlijk kansloos op de arbeidsmarkt.

3) Gemak – Maak het makkelijk.
Werving draait om conversie. Moeilijke sollicitatie formulieren of aanmeldingsprocedures gaan er niet aan bijdragen dat je veel reacties krijgt. Tegelijkertijd zorg een sollicitatieformulier met een ATS (Applicant Tracking Systeem) natuurlijk wel voor veel administratieve verlichting bij de afdeling Recruitment/P&O. Zorg voor een balans.

4) Conversie – Denk in termen van conversie.
We willen zoveel mogelijk kandidaten die voldoen aan het profiel laten reageren, richt je website zo in dat deze conversie ook gerealiseerd wordt.

5) Recruitment analytics – Meten is weten.
Maak een Google Analytics account aan en meet wat er aan traffic op je werken-bij pagina van je website langskomt. Hoe gedragen deze bezoekers zich? Waar haken ze op af? Wat is je conversie? Hierdoor heb je beter zicht op wat er zich afspeelt in je online omgeving en kan je beter bepalen hoe het komt dat je op sommige vacatures minder reacties krijgt.

Jeroen Bergen heeft ruim 17 jaar ervaring met online recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en automatisering van werving en selectie trajecten. Als ondernemer van Primatch is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van onder andere tool2match.

Wil je meer weten over het schrijven van vacatureteksten, het doormeten van je online omgeving of het activeren van een ATS achter je vacatures. Meer weten? Bel ons op 088-5325111 of neem contact op via info@primatch.nl.