fbpx
  • KANDIDATEN BEREIKEN EN VERLEIDEN

Hoe bereik en verleid je de juiste kandidaten?

Werven in 2019 is er niet makkelijker op geworden. Vacatures staan steeds langer open en het proces van recruitment kan onnodig veel tijd, geld en energie kosten. Heb je dan voldoende tijd en/of expertise om met succes de beste kandidaten te werven? Je kunt natuurlijk één of meer externe werving & selectie bureaus aan het werk zetten. Maar zijn die kosten noodzakelijk als je eigen HR-afdeling met een beetje hulp haar werk kan optimaliseren? Wij geloven dat niemand beter in staat is om de juiste kandidaat voor een openstaande functie te vinden, dan de eigen organisatie.

Wij vinden een sterk, consistent werkgeversmerk en recruitment analytics belangrijk.  Met deskundige hulp kun je het recruitmentproces optimaliseren zodat je tegen acceptabele kosten wèl de topkandidaat bereikt en converteert naar sollicitatie en aanname.

Wij ondersteunen!

Wij vinden dat werving & selectie anders moet, dat het beter en slimmer kan. Ons uitgangspunt is dat niemand beter in staat is om de juiste medewerker voor de functie te vinden en uit te selecteren, dan jij zelf. Maar misschien heb je daarbij wat hulp nodig. Wij ondersteunen daarbij en versterken jouw recruitmentproces met slimme en handige oplossingen, maar dan zónder op jouw stoel te gaan zitten.

De candidate journey en candidate experience is een belangrijk onderdeel in jouw recruitmentproces. Het enige wat je te doen staat is eigenlijk de verwachting van de sollicitant te overtreffen. Een betere candidate experience zorgt ook voor een sterker Employer brand.

Wij helpen je een compleet en zorgvuldig recruitmentproces op te stellen voor jouw behoefte.  Wat is jouw behoefte voor komend jaar of zelfs voor de komende jaren met betrekking tot werving? Wie is verantwoordelijk voor het vervullen van de vacatures?  Is er iemand bezig met Employer branding? Hebben jullie al een talentmanagementpool? Meer weten hoe we jou kunnen helpen? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Alvast wat kennis opdoen?

Met ruim 19 jaar ervaring binnen recruitment beschikken we over veel kennis en delen dit graag met jou. Regelmatig geven we door het land gratis events over diverse recruitment onderwerpen, zoals het schrijven van vacatureteksten, AVG, candidate experience en meer. Bekijk onze eventskalender om te zien welke events er bij jou in de buurt zijn en schrijf je in. Lukt het je niet om erbij te kunnen zijn, vraag dan eens één of meerdere van onze whitepapers aan. Onze whitepapers omvatten interessante onderwerpen die dagelijks spelen zoals procesondersteuning, het schrijven van vacatureteksten, het afnemen van tests & assessments en het stellen van de juiste vragen tijdens een sollicitatie. Met betrekking tot het uitzetten van vacatures komt het onderwerp media & jobmarketing aan bod. Ook worden er onderwerpen besproken zoals employer brandingrecruitment analyticsRPO en recruitment software.

Hoe wij anderen hebben geholpen

Petra Hasseloo, HR Manager van Brabantia over Primatch:

“In eerste instantie werd ik benaderd door Primatch. De no-nonse aanpak, open- en eerlijkheid, geen loze beloften en de duidelijke toegevoegde waarde was hetgeen wat me aansprak en wat aansluit bij wie wij zijn als organisatie. De reden om onze werving deels uit te besteden is om het ‘gedoe’  rondom werving. Het zijn veelal  zaken die ons veel energie kosten en niet onze core zijn. Zaken zoals het beoordelen van vacatureteksten en het searchen naar kandidaten voor moeilijk te vervullen vacatures. De samenwerking verloopt altijd vlot en met humor, afspraken worden nagekomen en facturatie is altijd op tijd. Ik ben dan ook meer dan tevreden over Primatch en zou ze zeker aanraden bij andere organisaties.”

Annemoon van Casteren, HR Adviseur van Netmatch over Primatch:

“Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met Primatch. Het contact is prettig, we hebben één aanspreekpunt en Primatch schakelt erg snel. Een groot voordeel van de dienstverlening van Primatch vinden wij het feit dat je zelf de regie houdt over het recruitmentproces. Je kunt zelf bepalen welke onderdelen je uitbesteedt of samen met Primatch doet, en welke aspecten je graag zelf blijft doen. Primatch helpt ons in dit proces op verschillende manieren; van het schrijven van vacatureteksten en het inzetten van mediacampagnes tot het actief zoeken van kandidaten. Daarbij voorzien ze ons van goed advies. Niet onbelangrijk is de transparantie in kosten; deze zijn van tevoren altijd duidelijk.”

Marian Dijkstra, HR Manager van Vollenhoven over Primatch:

“Wij werken inmiddels al een aantal jaren naar tevredenheid samen met Primatch. Ondersteuning bij werving & selectie op maat past bij ons bedrijf. In de kern doen we graag zoveel mogelijk zelf, want zeg nou eerlijk, als werkgever weet je zelf welke kandidaat het beste bij je past. Juist daarom kiezen wij voor Primatch, want soms ontbreekt het ons eenvoudigweg aan specifieke kennis van de arbeidsmarkt, willen we graag klankborden over ons werving- en selectieproces of ontbreekt het ons gewoon aan de tijd om alles zelf te doen. Dan komen de specialisten van Primatch in beeld.

De communicatie is prettig omdat de lijnen kort zijn en het contact informeel. Bovendien blijven de kosten beheersbaar, door de declaraties op uurbasis. Een transparant model dus. Deze samenwerking heeft voor Vollenhoven al de nodige succesvolle matches opgeleverd.”

© Copyright - Primatch