BRITT VAN KAPPEL, RICOH, OVER CV SEARCH

Britt van Kappel, HR Advisor bij Ricoh in Bergen op Zoom, had door organisatieverandering veel vacatures die tegelijkertijd moesten worden ingevuld. Bij Ricoh wordt normaal de werving- en selectie intern gedaan door het plaatsen op diverse jobsites. In dit geval bleek het lastig om op die manier alle vacatures te vervullen. 

“Van een oud-collega hoorde ik dat Primatch verschillende oplossingen aanbiedt om bij werving en selectie te ondersteunen, waaronder cv databank search. Vervolgens is aan Primatch opdracht gegeven om 4 weken lang, elke week de nieuwste cv’s uit diverse online cv databases door te sturen. Van kandidaten met opleiding en ervaring in logistiek en supply chain in een straal van 50 kilometer rondom Bergen op Zoom.”

Middels cv databank search kunnen we naast onze media oplossingen ook gericht zoeken naar je ideale kandidaat. Wij hebben diverse cv databanken tot onze beschikking en komen zo tot miljoenen kandidaten.

“Ik heb kandidaten vervolgens zelf benaderd met persoonlijke aandacht. Op basis van cv gaf ik aan waarom ik vond dat iemand bij Ricoh past. Als er geen reactie kwam, gaf ik nog een belletje. Want wat ik al wist en wat door Primatch nog eens werd bevestigd, was dat ik voor de beste kandidaten moest concurreren met andere bedrijven. Vooraf was ingeschat hoeveel kandidaten een cv databank search voor onze zoekpopdracht zou opleveren en hoeveel uur Primatch hier aan kwijt zou zijn. Zo waren we met het aannemen van deze kandidaat ook een stuk goedkoper uit dan via een werving- en selectie bureau dat met een bemiddelingsfee werkt.”

Wil jij, net zoals Britt, meer weten over CV Search? Neem dan contact met ons op en we komen graag eens bij je langs.