Businesscase Uniekaas

Uniekaas is al jaren een toonaangevende speler in de Nederlandse kaasmarkt. Ze leveren aan klanten in binnen- en buitenland en nemen daarbij, vanuit Kaatsheuvel de opslag, rijping en verpakking voor hun rekening. De verpakkingslijnen binnen Uniekaas zijn in staat 50.000 kaasverpakkingen per uur te maken.

Vraagstuk

In maart 2019 had Uniekaas de uitdaging om 10 – 12 vacatures in te vullen, met een zeer lage bezetting op de afdeling HR. Recruitment was slechts één van de vele verantwoordelijkheden van de afdeling. De meeste vacatures werden extern uitgezet, met een hoge cost per hire als gevolg.

Oplossing

Uniekaas heeft Primatch/Marco van de Vliet binnengehaald om het recruitmentproces te optimaliseren en invulling te geven aan de rol van interim recruiter/RPO. Marco is gestart met het herschrijven van de functieprofielen en vacatureteksten, in nauw overleg met de leidinggevenden en de HR Manager. Vervolgens werd per vacature bepaald hoe de vacature online moest worden uitgezet.

Resultaat

Binnen zeer korte tijd kwamen de eerste reacties op een aantal vacatures binnen en zijn nieuwe medewerkers gestart bij Uniekaas. Daarbij is door Uniekaas en de kandidaten gebruik gemaakt van de online module Tool2Match, welke is gekoppeld aan de website van Uniekaas. Vanuit deze tool is het recruitmentproces goed te volgen. Het werken met T2M werd door de interne stakeholders direct als zeer praktisch en professioneel ervaren.

De werving voor de functie van Lijnoperator bleek lastiger dan de overige vacatures, online campagnes leidden helaas niet tot een kwalitatieve conversie. Voor deze werving is een korte wervingsfilm opgenomen en (deels gesponsord) op Facebook uitgezet.

Per 1 juli is de interim opdracht beëindigd, aangezien er nog maar één vacature open stond. Binnen een tijdsbestek van 4 maanden zijn 10 vacatures ingevuld; 1 vacature is ingetrokken en 1 vacature staat dus nog open. Uniekaas blijft ongewijzigd gebruik maken van T2M. HR Manager Inge Engelvaart: “Wij hebben het als zeer prettig ervaren dat Marco met zijn vele jaren ervaring in de recruitmentwereld binnen zeer korte tijd goede kandidaten bij Uniekaas naar binnen heeft gehaald, zowel vanuit de campagnes als vanuit online search”