HET BELANG VAN EEN GOEDE VACATURETEKST

Werkgevers zoeken vaak naar het schaap met de vijf poten, maar daarmee lopen ze het risico dat ze goede kandidaten wegjagen. Werkzoekenden vinden een té zwaar eisenpakket namelijk de grootste afknapper bij vacatures.

Dit blijkt uit onderzoek onder 2420 werkzoekenden. 48% geeft aan dat ze afhaken wanneer ze een onrealistische eisenlijst zien.

Op de tweede plaats, met 22%, staat een inspiratieloze vacaturetekst, gevolgd door het ontbreken van informatie over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Er heerst momenteel krapte op de arbeidsmarkt en werkgevers trekken alles uit de kast om geschikte kandidaten te vinden. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt wat kandidaten belangrijk vinden bij een vacaturetekst, dit is namelijk (over het algemeen) het eerste contactmoment tussen een organisatie en een kandidaat. Het is dus van groot belang in de ‘candidate journey’ om met je vacaturetekst indruk te maken en zo een voorsprong te behalen ten opzichte van de concurrentie.

Wil je meer weten over het schrijven van een goede, wervende vacaturetekst? Kom dan naar onze kosteloze training vacatureteksten schrijven, vraag de whitepaper vacatureteksten schrijven aan of neem contact met ons op!

Bron: http://www.pwnet.nl/instroom/nieuws/2018/1/werkzoekenden-willen-realistische-vacature-10126094