LEUK KENNIS TE MAKEN!

Hi, ik ben Rowan en sinds december ben ik gestart als Recruitment Consultant bij Primatch Tilburg. Na 6 jaar werkzaam te zijn geweest binnen de uitzendbranche als o.a. vestigingsmanager en processpecialist, was het voor mij een mooi moment om de overstap te maken naar een specialistische rol. Ik neem kennis mee over recruitment, procesondersteuning, implementatie en arbeidsmarktcommunicatie.

Ik deel de passie voor recruitment zoals alle collega’s dat hier doen. Ik krijg energie om werkgevers succesvoller te maken in hun eigen recruitmentproces. Zij hebben vaak alle kennis in huis om de juiste selectie te maken. Maar hoe krijg je het voor elkaar dat de juiste kandidaten jou vinden en kiezen om bij jou te willen werken? Dan moet je vertellen wie je echt bent!

Hoe kwam ik met Primatch in contact?

In het recruitmentproces is de candidate journey een belangrijke factor voor de uiteindelijke keuze. Want naast een goed employer brand (werkgeversmerk) en aansprekende job marketing zijn de contactmomenten die je hebt met een potentiële werknemer cruciaal. Laat ik mijn positieve candidate journey  als voorbeeld nemen:

Bij mijn oud-werkgever deed ik veel gave opdrachten maar werd ik op lange termijn minder uitgedaagd. Ik speelde met de gedachte, ga ik iets anders doen? En wat wil ik? Maar ik was nog niet over de drempel om actief te solliciteren. Daarmee behoorde ik tot de doelgroep latent werkzoekend.

Via een oud-collega die voor zichzelf begonnen was en met Primatch samenwerkt, kwam ik in contact met Jeroen en Ronald, oprichters en managing partners bij Primatch. Vanuit mijn drive, kennis en passie voor recruitment zou dit wel eens heel uitdagend en passend kunnen zijn! Naast dat ik enthousiast werd van het anders werken, vond ik de persoonlijke benadering heel prettig. Er zat snelheid in de procedure en na het gesprek kreeg ik nog even een berichtje over hoe zij het gesprek ervaren hadden. De informatievoorziening was volledig en er werd verteld dat een assessment onderdeel was van de procedure. Op de assessment dag mocht ik mee lunchen met het hele team om een echte indruk te krijgen van de collega’s, werkplek en sfeer. Zo kon ik meteen toetsen of mijn verwachtingen ook klopte. Heel waardevol! Ik kon concluderen dat we beiden een passie voor recruitment hebben.

Naast dat mijn oud-collega mij bij Primatch en andersom heeft aanbevolen, hoorde ik veel positieve verhalen over Primatch uit mijn omgeving; vrienden, (ex-)collega’s en klanten. Deze positieve referenties maakten indruk!  De website en alles wat ik online over Primatch kon vinden bevestigde mijn gevoel. Nu ben ik meer dan tevreden onderdeel van Primatch Tilburg!

Samengevat zijn de succesfactoren uit mijn candidate journey:

  • Een warme introductie
  • Snelheid in de procedure
  • Volledigheid aan informatie
  • Online vindbaarheid
  • Positieve referenties

Mijn candidate journey begon vanuit referral recruitment: werven vanuit je netwerk. Referrals vormen de meest waardevolle kandidaten voor een organisatie. Het via-via werven wordt steeds belangrijker in de huidige krappe arbeidsmarkt. Wil jij meer weten over referral recruitment? Vraag de whitepaper Referral recruitment, succesvol werven via het eigen netwerk aan. Ook organiseren we diverse recruitment events (interactieve kennissessies), waarbij we inspelen op actuele onderwerpen. Wil je weten welke events er bij jou in de buurt zijn? Kijk dan in onze eventskalender en reserveer direct een plek!

OVER DE AUTEUR

Rowan Evers is sinds december Recruitment Consultant bij Primatch Tilburg.  Na 6 jaar werkzaam te zijn geweest binnen de uitzendbranche als o.a. vestigingsmanager en processpecialist, heeft ze nu een meer specialistische rol ingenomen. Ze heeft haar kennis over recruitment, procesondersteuning, implementatie en arbeidsmarktcommunicatie meegenomen, waarbij ze haar passie voor recruitment met jou en ons deelt!

Rowan Evers

Rowan Evers

Recruitment Consultant