MIJN PASSIE VOOR RECRUITMENT

Al enige tijd liep ik met  het idee om iets voor mezelf te doen. Er is me wel vaker gezegd: “dat jij niet iets voor jezelf gaat doen?”. Dan stel je jezelf de vraag “Maar wat dan? En hoe?” Het is leuk om eigen baas te zijn, maar geeft ook minder zekerheid. En ineens kwamen wat zaken bij elkaar dit jaar, waardoor ik besloot de stap te nemen en het te doen. “Je kan beter spijt hebben van iets dat je hebt gedaan, dan van iets dat je niet hebt gedaan” zei een wijs man tegen me.

En dan?
De droom van eigen ondernemerschap was er; en dan? Ik stelde mezelf al vaker de vraag: “Wat wil je voor jezelf gaan doen?”. Ik heb veel ervaring opgedaan in het werkveld van recruitment en flexibele arbeid. Daardoor beschik ik over een brede kennis uiteenlopend van kwaliteitsmanagement, inkoop, verkoop en risicobeheersing. Die bagage is mooi, maar maakt het meteen een uitdaging om dat te verenigen in een nieuwe uitdaging. Alleen is maar alleen en ik wil werkgevers graag zo goed en volledig mogelijk kunnen ondersteunen. Via mijn netwerk kwam ik uiteindelijk bij Primatch, een franchiseorganisatie waar ik me bij heb aangesloten. Al snel bleek dat we met heel veel zaken op één lijn zitten. Bovendien was er een klik en staat er gewoon een heel professionele organisatie met een geweldige backoffice-organisatie.

Wat ga ik dan doen en waarom?
Ik help werkgevers om succesvoller te zijn in recruitment. Of het nu gaat om het opstellen en verbeteren van vacatureteksten, online wervingscampagnes, employer branding, werken-bij sites of het uit handen nemen van het recruitmentproces of “gewoon” interim recruitment. Hierdoor krijgen werkgevers zelf grip en invloed op aan te nemen collega’s. Op basis van goede gesprekken krijgt men een solide en eerlijk advies. Dat is volledig transparant en alles wat er gebeurt is van en voor de klant.

Vertrouwd en toch anders
Partner worden binnen Primatch gaf me de mogelijkheid om alle kennis en ervaring die ik gedurende mijn loopbaan heb opgedaan, om te zetten naar mijn droom. In die zin is het dan ook een logische volgende stap in mijn loopbaan. Toch is het anders, ik ben nu in de derde week dat ik voor mezelf ben begonnen. De teller staat op nul. Ik wil aan de slag en werkgevers helpen. Dat gaat alleen niet vanzelf. Het is geen knopje dat je op “aan” zet. Allereerst moet je bij werkgevers aan tafel komen om te vertellen dat het ook echt anders kan en op welke manier. Dat is leuk en spannend tegelijkertijd. Je weet waar je het over hebt en het zelfstandig ondernemen geeft er een extra dimensie aan.

Hoe combineer je gun en fun?
In de voorbereiding ben ik veel op het hoofdkantoor geweest. Kennis opdoen, systemen leren kennen, kennismaken met de mensen van de backoffice en marketing. Data verzamelen. Contact met andere partners. Gesprekken met de managing partners en met een businesscoach. Veel informatie en positieve indrukken. Het bruist en borrelt. Boven alles heb ik er plezier in en het verhaal past bij me. Dat is een goede basis om te slagen en zo de fun- en gunfactor te combineren. Inmiddels is het al de 3e week. De eerste bezoeken zijn gedaan, de eerste offertes zijn uitgebracht en de agenda wordt steeds beter gevuld. Ik krijg er alleen maar meer zin in.

Deel je mee in de gun en fun?
Natuurlijk deel ik mijn passie én kennis en ervaring graag. Wil je een keer van gedachten wisselen of Primatch iets voor jouw organisatie kan betekenen? Onder het genot van een kop koffie kom ik graag langs om de innovatieve marktbenadering èn recruitmentoplossingen toe te lichten. Eén telefoontje of mailtje volstaat. Together we do the job!

OVER DE AUTEUR

Partner Primatch Noordoost Brabant - Marcel van den Bogaart

Marcel van den Bogaart is partner voor Primatch Noordoost Brabant. Met ruim 20 jaar ervaring met Recruitment, HR, kwaliteit, procesoptimalisatie en uiteenlopende managementfuncties heeft hij de kracht en de wil om zaken te bereiken. Zijn belangrijkste toegevoegde waarde is dat hij als verbindende factor op een prettige en gestructureerde wijze recruitment vraagstukken in kaart brengt en hiervoor oplossingen vindt die recht doen aan de situatie en belangen.

OOK PASSIE VOOR RECRUITMENT?

We zijn altijd op zoek naar (zelfstandige) ondernemers, pioniers met aantoonbare commerciële werkervaring binnen de arbeidsmarktbemiddeling voor wie het zelfstandig ondernemerschap een serieuze ambitie is. Naast ondernemer ben je communicatief vaardig, sta je open voor de nieuwe manieren van werving en selectie en geloof je met nadruk dat no-cure-no-pay niet langer de toekomst heeft. Meer weten? Bekijk dan onze franchise pagina.