• NIEUWS

08/01/2018

Test en assessments : een blauwdruk van je kandidaat?
3 Redenen voor het inzetten van een assessment

Voor je liggen 2 cv’s van kandidaten die je hebt gesproken. Kandidaat X heeft weinig relevante werkervaring maar wél de juiste papieren en kandidaat Y precies andersom. Kandidaat X is naar jouw idee veel te bescheiden geweest, terwijl ervaren kandidaat Y zichzelf vol overtuiging heeft gepresenteerd en alle juiste termen wist te noemen. Wat nu? Ik geef je 3 redenen voor het inzetten van een assessment.

30/11/2017

Recruitment: CV’s schuiven en vakkenvullen?

Er komt een plek vrij in je team en je zoekt een nieuwe medewerker, hoe pak je dat aan? Het lijkt zo simpel. Maar er liggen een paar grote valkuilen op de loer en hoe onderscheid je je van je concurrenten op de arbeidsmarkt? Met een beetje aandacht en tijd kun je een paar grote valkuilen gelukkig omzeilen. Ik geef je 4 belangrijke aandachtspunten.

30/11/2017

Primatch actief in Amsterdam

Vanaf december is Debby Reemers gestart als partner Primatch Amsterdam.

20/11/2017

4 Redenen om WhatsApp te gebruiken om kandidaten te benaderen

Het is inmiddels een understatement; De arbeidsmarkt is veranderd. In alle branches loopt het aantal sollicitaties terug en moet je beter je best doen om vacatures in te vullen.

14/11/2017

Ook voor werven geldt: actie = reactie

Grote personeelstekorten in de zorg. Monteurs zijn niet te vinden. ICT`ers krijgen we niet. We horen niet anders tijdens onze trainingen & bijeenkomsten. Erg interessant is het om te horen hoe bedrijven nieuwe medewerkers proberen te werven. De volgende wervingsstrategieën komen we daarbij tegen.

26/10/2017

Lachen… ik heb een vacature

Hoe komt het dan toch dat heel veel vacatureteksten zo saai, degelijk en nauwelijks een afspiegeling van de bedrijfscultuur zijn?  Waarom worden vacatureteksten niet met humor geschreven?

16/10/2017

Wie een wervende vacaturetekst schrijft, die beklijft

Op 10 oktober geeft het ingeven van de functienaam Developer op Indeed 13.942 resultaten. Bovenaan de lijst staat dat er 1.045 nieuwe vacatures zijn. Dat zijn heel veel pagina’s aan vacatureteksten, dus de uitdaging is duidelijk. Hoe zorg jij dat werkzoekend talent jouw vacature vindt en op jouw vacaturetekst doorklikt?

01/10/2017

4 jaar Primatch Kempen – Eindhoven

Vandaag vier jaar geleden opende Marco van de Vliet de vestiging Primatch Kempen – Eindhoven.

01/09/2017

1 jaar Primatch Leiden – Bollenstreek

Vandaag een jaar geleden opende Irene van den Berg de vestiging Primatch Leiden – Bollenstreek. Irene koos bewust voor de samenwerking met Primatch om bedrijven in de regio Leiden – Bollenstreek meer ondersteuning te kunnen bieden op het gebied van arbeidsmarktkennis, producten en diensten.

29/08/2017

Primatch opent 2 nieuwe vestigingen

Vanaf 1 september a.s. opent Primatch 2 nieuwe vestigingen. Jolanda Schonewille wordt verantwoordelijk voor de partnervestiging van Primatch in de regio Twente. Sandor Harmens wordt de partner van de vestiging Primatch Woerden –  Het Groene Hart.

21/08/2017

Succesvoller werven via jouw eigen medewerkers

Veel bedrijven willen het, weinig bedrijven doen het: méér werven via eigen medewerkers. Natuurlijk, er komt weleens een nieuwe collega via-via binnendruppelen. Maar een concreet plan om hier succesvoller in te worden? Dat is er vaak niet.

8/08/2017

Werving heeft niets te maken met selectie, toch?

Werving en selectie. Het wordt vaak in een zin uitgesproken en gezien als één handeling. Maar is het dat ook? Laten we eens terug gaan naar de basis. Wat is werving en selectie eigenlijk? Allereerst kijken we naar de betekenis van de woorden ‘werving’ en ‘selectie’.

4/08/2017

Social media binnen employer branding

Een sterk werkgeversmerk zorgt ervoor dat je organisatie de juiste mensen aantrekt en aan zich bindt om organisatiedoelstellingen te realiseren. Maar hoe bouw je aan een sterk werkgeversmerk? En wat is de rol van social media binnen je employer branding strategie?

31/07/2017

Maandag populairste dag voor banenjacht

Het zoeken naar een nieuwe baan is vooral aan het begin van de werkweek populair. Uit onderzoek van vacaturesite Indeed onder werkzoekenden in zes Europese landen blijkt de maandag het populairst. Ook op dinsdag wordt nog veel gezocht. In de weekeinden valt de banenjacht grotendeels stil.

11/07/2017

Waarom employer branding bij het MKB vaak jobmarketing is. – Deel 2

Waar waren we gebleven? Vorige week ben ik dieper ingegaan op employer branding binnen organisaties. Echter blijkt dat employer branding bij het MKB vaak toch jobmarketing is. En waarom?

6/07/2017

Waarom employer branding bij het MKB vaak jobmarketing is. – Deel 1

Employer branding is hot, iedereen in recruitmentland heeft het erover. Employer branding is een geweldig concept, maar werkt het ook voor een MKB-bedrijf?

4/07/2017

Open sollicitaties zijn irritant

In tijden waarin kandidaten schaars zijn, is iedereen het er wel overeen dat open sollicitaties een interessante manier van werven kan zijn. Maar in tijden van laagconjunctuur, waarbij er voldoende aanbod is, is de heersende tendens, dat het zonde van de tijd is, onvoldoende oplevert en dus irritant is!

20/06/2017

3 redenen om in de zomerperiode kandidaten te zoeken

Het is zomer en lekker weer. De meeste werkzoekenden gaan op vakantie en zijn met heel andere dingen bezig dan met solliciteren. Toch?

12/06/2017

MKB kansloos in ‘the war for talent’?

Krapte op de arbeidsmarkt, veel concurrentie om die ene topper aan je bedrijf te binden en verschillende kapitaalkrachtige grote spelers in de markt. Als lokaal MKB-bedrijf lijk je kansloos in ‘the war for talent’. Of toch niet?

29/05/2017

2 Zaken die de pijler zijn onder elke vacaturetekst

Als je een vacaturetekst opstelt zijn er twee zaken waar je in ieder geval als basis rekening mee moet houden. Naast zaken zoals vindbaarheid, leesbaarheid, afgestemd taalgebruik op de doelgroep, enzovoorts.

18/05/2017

Recruiter verlegt focus van talent vinden naar verleiden

Van vinden naar verleiden. Zo kun je de verschuiving noemen in de aandacht van veel recruiters. Talenten vinden lijkt steeds minder een probleem, hen ook echt laten solliciteren is nu de uitdaging.

18/05/2017

6 op de 10 bedrijven kan in personeelsplanning niet eens 2 jaar vooruitkijken

Een goede personeelsplanning maken is ‘ongelofelijk complex en moeilijk om goed te doen’. Dat geven IDC en Cornerstone ook wel toe. Maar uit het onderzoek dat beide organisaties recent samen deden in 14 Europese landen, blijkt dat er desondanks nog wel wat te verbeteren valt. In de Duitstalige en de meeste Scandinavische landen zeggen ze gemiddeld beter te kunnen voorspellen welke personeelsbehoeften (op langere termijn) spelen.

18/05/2017

Moet je transparant zijn over het ‘waarom’ binnen assessments?

Transparantie is een belangrijk uitgangspunt bij werving- en selectieprocedures. Het is een goede zaak om de sollicitant zo volledig mogelijk te informeren over hoe je selectieprocedure eruitziet. En je kunt ook maar beter zoveel mogelijk vertellen over de aard en duur van het dienstverband, en alle taken en de bevoegdheden die bij de functie horen. Maar moet je net zo transparant zijn als het gaat om de criteria waarop je de sollicitanten wil toetsen?

25/04/2017

Onthuld: het verdienmodel van “no cure, no pay” recruitmentbureaus

Heb jij je weleens afgevraagd waarom er zoveel no cure, no pay recruitmentbureaus zijn? Hoe ze werken, en hoe ze hun geld verdienen? Ik zal het je uitleggen.

19/04/2017

Help, ik heb een vacature!

Veelvuldig krijg ik de vraag, ik heb een vacature en wat nu? Hieronder een eenvoudig stappenplan waar je aan moet denken in het wervingsproces van vacature tot aangenomen kandidaat.

18/04/2017

7 vragen die je altijd moet stellen in een sollicitatie gesprek

Regelmatig krijgen wij de vraag, wat moet ik dan aan een kandidaat vragen? Tja dat hangt er van af wat er van belang is voor de functie om te weten. Primair is dat je aan het einde van het gesprek zoveel mogelijk de potentiele risico’s van de aannamen wilt hebben kunnen tackelen. Dat doe je met name door het stellen van open vragen. Om een voorzet te geven, hierbij 7 vragen om te stellen aan een kandidaat waar je nooit verkeerd mee zit.

10/04/2017

Tilburg Trappers door naar halve finale

Primatch is trotse sponsor van de Tilburg Trappers en wij feliciteren ze dan ook met het reeds behalen van de halve finale!

06/04/2017

5 quick wins bij recruitment

Dagelijks krijgen wij van klanten vragen over hoe ze snel verbeteringen in hun wervingsproces kunnen doorvoeren. Hieronder de vijf meest voorkomende quick wins die wij dagelijks ervaren.

30/03/2017

Traditionele vacaturesites verliezen steeds meer terrein

Vacaturesites als Monsterboard, NationaleVacaturebank en Intermediair moeten lijdzaam toezien hoe Indeed steeds meer terrein wint bij de Nederlandse werkzoekende.

30/03/2017

Vijf tips voor effectieve recruitment.

Mkb’ers vinden het moeilijk om geschikt personeel te vinden. Een van de grootste uitdagingen is daarbij het vinden van werknemers met de beste kwalificaties: 43 procent van de Nederlandse midden- en kleinbedrijven heeft hier moeite mee zo blijkt uit recent onderzoek van vacaturesite Indeed, uitgevoerd door onderzoeksbureau TeamVier.

30/03/2017

Werken aan je employer brand: 3 tips

Het is voor elke organisatie belangrijk het beste talent aan te trekken én te behouden. En met zoals zoveel dingen in het leven geldt ook in dit proces: de eerste indruk telt. Alle reden dus om de beeldvorming van je organisatie zo goed mogelijk op de rit te krijgen en te werken aan een sterk werkgeversmerk; de ‘Employer Brand’.

30/03/2017

Vacatureteksten sluiten slecht aan bij doelgroep.

De mate waarin vacatureteksten doelgroepgericht zijn geschreven in Nederland is erg laag. In het overgrote deel van de vacatureteksten mist het aanbod voor de potentiële kandidaat of zijn er algemene arbeidsvoorwaarden genoemd die niet interessant zijn voor de te werven doelgroep.

27/03/2017

Hoe blijf je succesvol werven in een veranderende arbeidsmarkt? 5 tips

In oktober viel in een onderzoek van Manpower al te lezen, dat 17% van de Nederlandse werkgevers moeite heeft met het invullen van vacatures. Zelf vond ik het nog wel meevallen. Maar in januari, februari en in maart heb ik in m’n eigen praktijk meegemaakt dat kandidaten zich in de eindfase van een wervingstraject terugtrekken uit procedures. Oei!

23/03/2017

Primatch opent 2e vestiging Limburg

Johan is vanaf maart 2017 mede verantwoordelijk voor de partnervestiging van Primatch in Limburg.

20/02/2017

Slechte wervingscampagne? Dat levert alleen maar frustraties op.

Stel: jouw bedrijf heeft een vacature. Helaas is er maar weinig tijd en budget voor een gelikte wervingscampagne. Dus je knipt en plakt wat tekst bij elkaar. Je plaatst je vacature op freemium jobsites. En zet een berichtje op FaceBook en LinkedIn: “Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s”. Niet echt origineel, maar toch.

16/02/2017

Primatch opent vestiging Limburg

Mark van Rensch is vanaf heden partner en is verantwoordelijk voor de de regio Noord-Limburg, regio Roermond en regio Zuid-Limburg. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring binnen recruitment en HR, waarvan de laatste 10 jaar als Hoofd P&O en lid van het managementteam van Attractiepark Toverland.

15/01/2017

Alwéér de verkeerde kandidaat aangenomen

15 januari 2017-De Nederlandse economie groeit stevig door in 2017, aldus mt.nl. Bijna iedereen gaat er in het nieuwe jaar op vooruit. Het CBS becijferde ook al dat er voor het 12e kwartaal op rij meer openstaande vacatures zijn. 155.000 stuks: 5 duizend meer, dan het kwartaal ervoor. Eindelijk, de wind zit mee. En honderd-vijf-en-vijftig-duizend openstaande vacatures, dat is nogal wat. Maar zijn dat dan allemaal nieuwe vacatures?

14/01/2017

Primatch.nl is vernieuwd!

De traditionele wereld van werving en selectie moet niet alleen anders, maar kan ook echt anders. Dit standpunt nemen wij al een hele tijd in, maar nu is ook de website volledig hierop gebaseerd.

24/11/2016

Baetsen Groep kiest voor tool2match

Baetsen Groep in Veldhoven biedt oplossingen op het gebied van afvalverwerking en recycling, transport, kraanverhuur, containers, bouwstoffen, grond- en sloopwerken. En zij hebben sinds kort voor tool2match gekozen…

21/11/2016

Nieuw: Primatch’ Vragenuurtje

Je bent momenteel een vacature aan het uitzetten, maar je merkt dat je ergens tegen aan loopt en er niet goed uitkomt. Nu wil je graag zelf de regie in handen houden, maar toch zou je wel graag feedback willen hebben over jouw vacaturetekst of misschien willen sparren over jouw gekozen media…

07/11/2016

Oorlog in vacatureland

Vacaturesites zijn het meest geschikt om actief zoekende kandidaten te bereiken. Want daar komen vraag en aanbod bij elkaar. Maar jongens, wat zijn het er tegenwoordig toch veel!

02/05/2016

Wat moet ik met een CV zonder geboortedatum?

Werving en selectie, dat is mijn vak. En ik kan je vertellen, dat een recruiter veel CV’s op zijn bureau krijgt om te beoordelen. Dus wil ik snel kunnen screenen. Steeds vaker zie ik CV’s voorbij komen zonder een geboortedatum. Het is ook niet verplicht, maar ik vind het een slechte ontwikkeling. Weet je waarom?

08/03/2016

Zoek niet naar die HBO’er met 2 tot 5 jaar werkervaring

Jij, maar ook andere bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar nieuwe collega’s. Eind december 2015 waren er in Nederland 143.000 openstaande vacatures. Al voor het tiende kwartaal op rij was er een toename, blijkt uit onderzoek van het CBS.

11/01/2016

Maak  jij als werkgever wel een positieve indruk op je sollicitant?

Beste werkgever, de tijd dat heel de wereld bij jouw bedrijf wil komen werken is voorbij. Er wordt weer flink aan kandidaten getrokken, zeker voor die lastiger vervulbare vacatures.

23/11/2015

Hoe haal je betere informatie uit je referentiechecks?

Het nagaan van referenties begint zoals zoveel dingen met voorbereiding. Zorg dat je een goede selectie maakt van referenten.

© Copyright - Primatch