DE JUISTE KEUZE MAKEN?

SOLLICITATIETEST & ASSESSMENT

De beslissing om iemand in dienst te nemen is niet altijd even makkelijk, een sollicitatietest en/of assessment kan je hierbij helpen. Er zijn vaak veel losse eindjes en onbeantwoorde vragen voordat het contract wordt ondertekend. Hoe analytisch is de kandidaat, kan hij/zij gedetailleerd werken? Heeft de kandidaat nog het vermogen zich aan te passen of dingen (af) te leren. Is iemand flexibel, stressbestendig en/of sociaalhandig? Al deze vragen zijn goed te beantwoorden met de uitkomsten van een sollicitatietest en/of assessment.

Maak de juiste keuze met een sollicitatietest en/of assessment

Tijdens een sollicitatieprocedure vorm je een beeld van een kandidaat. Een sollicitatietest en/of assessment kan ervoor zorgen dat dit beeld bevestigd wordt. Niet alleen krijg je een compleet beeld van iemands sterktes en ontwikkelpunten, het is tevens een goede voorspeller van toekomstig werkgedrag. Wil je er echt achter komen of jouw potentiële kandidaat past binnen de functie en binnen je organisatie, dan bieden wij diverse sollicitatietest & assessment modules aan om je te helpen de juiste keuze te maken.

Middels onze sollicitatietests op het gebied van cognitieve capaciteiten, persoonlijkheid en drijfveren krijg je een compleet antwoord op werk- en denkniveau, persoonlijkheidsprofiel en motivatie en ambitie van de kandidaat.

Voor managementfuncties is de MCS (Management Competence Scan) het meest gebruikte instrument bij een sollicitatietest of assessment. Naar aanleiding van deze online postbakmethode kun je bepalen of een potentiële medewerker geschikt is voor een managementfunctie en of de kandidaat over de juiste managementvaardigheden beschikt en vooral hoe de kandidaat deze vaardigheden toepast in verschillende situaties.

Wil je weten hoe je onze test en/of assessment binnen je organisatie kunt toepassen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, vraag de whitepaper aan of laat je gegevens hier achter zodat wij contact met jou kunnen opnemen.

Whitepaper | Test & Assessment