• NIEUWS

01/09/2017

1 jaar Primatch Leiden – Bollenstreek

Vandaag een jaar geleden opende Irene van den Berg de vestiging Primatch Leiden – Bollenstreek. Irene koos bewust voor de samenwerking met Primatch om bedrijven in de regio Leiden – Bollenstreek meer ondersteuning te kunnen bieden op het gebied van arbeidsmarktkennis, producten en diensten.

29/08/2017

Primatch opent 2 nieuwe vestigingen

Vanaf 1 september a.s. opent Primatch 2 nieuwe vestigingen. Jolanda Schonewille wordt verantwoordelijk voor de partnervestiging van Primatch in de regio Twente. Sandor Harmens wordt de partner van de vestiging Primatch Woerden –  Het Groene Hart.

21/08/2017

Succesvoller werven via jouw eigen medewerkers

Veel bedrijven willen het, weinig bedrijven doen het: méér werven via eigen medewerkers. Natuurlijk, er komt weleens een nieuwe collega via-via binnendruppelen. Maar een concreet plan om hier succesvoller in te worden? Dat is er vaak niet.

8/08/2017

Werving heeft niets te maken met selectie, toch?

Werving en selectie. Het wordt vaak in een zin uitgesproken en gezien als één handeling. Maar is het dat ook? Laten we eens terug gaan naar de basis. Wat is werving en selectie eigenlijk? Allereerst kijken we naar de betekenis van de woorden ‘werving’ en ‘selectie’.

4/08/2017

Social media binnen employer branding

Een sterk werkgeversmerk zorgt ervoor dat je organisatie de juiste mensen aantrekt en aan zich bindt om organisatiedoelstellingen te realiseren. Maar hoe bouw je aan een sterk werkgeversmerk? En wat is de rol van social media binnen je employer branding strategie?

31/07/2017

Maandag populairste dag voor banenjacht

Het zoeken naar een nieuwe baan is vooral aan het begin van de werkweek populair. Uit onderzoek van vacaturesite Indeed onder werkzoekenden in zes Europese landen blijkt de maandag het populairst. Ook op dinsdag wordt nog veel gezocht. In de weekeinden valt de banenjacht grotendeels stil.

11/07/2017

Waarom employer branding bij het MKB vaak jobmarketing is. – Deel 2

Waar waren we gebleven? Vorige week ben ik dieper ingegaan op employer branding binnen organisaties. Echter blijkt dat employer branding bij het MKB vaak toch jobmarketing is. En waarom?

6/07/2017

Waarom employer branding bij het MKB vaak jobmarketing is. – Deel 1

Employer branding is hot, iedereen in recruitmentland heeft het erover. Employer branding is een geweldig concept, maar werkt het ook voor een MKB-bedrijf?

4/07/2017

Open sollicitaties zijn irritant

In tijden waarin kandidaten schaars zijn, is iedereen het er wel overeen dat open sollicitaties een interessante manier van werven kan zijn. Maar in tijden van laagconjunctuur, waarbij er voldoende aanbod is, is de heersende tendens, dat het zonde van de tijd is, onvoldoende oplevert en dus irritant is!

20/06/2017

3 redenen om in de zomerperiode kandidaten te zoeken

Het is zomer en lekker weer. De meeste werkzoekenden gaan op vakantie en zijn met heel andere dingen bezig dan met solliciteren. Toch?

12/06/2017

MKB kansloos in ‘the war for talent’?

Krapte op de arbeidsmarkt, veel concurrentie om die ene topper aan je bedrijf te binden en verschillende kapitaalkrachtige grote spelers in de markt. Als lokaal MKB-bedrijf lijk je kansloos in ‘the war for talent’. Of toch niet?

29/05/2017

2 Zaken die de pijler zijn onder elke vacaturetekst

Als je een vacaturetekst opstelt zijn er twee zaken waar je in ieder geval als basis rekening mee moet houden. Naast zaken zoals vindbaarheid, leesbaarheid, afgestemd taalgebruik op de doelgroep, enzovoorts.

18/05/2017

Recruiter verlegt focus van talent vinden naar verleiden

Van vinden naar verleiden. Zo kun je de verschuiving noemen in de aandacht van veel recruiters. Talenten vinden lijkt steeds minder een probleem, hen ook echt laten solliciteren is nu de uitdaging.

18/05/2017

6 op de 10 bedrijven kan in personeelsplanning niet eens 2 jaar vooruitkijken

Een goede personeelsplanning maken is ‘ongelofelijk complex en moeilijk om goed te doen’. Dat geven IDC en Cornerstone ook wel toe. Maar uit het onderzoek dat beide organisaties recent samen deden in 14 Europese landen, blijkt dat er desondanks nog wel wat te verbeteren valt. In de Duitstalige en de meeste Scandinavische landen zeggen ze gemiddeld beter te kunnen voorspellen welke personeelsbehoeften (op langere termijn) spelen.

18/05/2017

Moet je transparant zijn over het ‘waarom’ binnen assessments?

Transparantie is een belangrijk uitgangspunt bij werving- en selectieprocedures. Het is een goede zaak om de sollicitant zo volledig mogelijk te informeren over hoe je selectieprocedure eruitziet. En je kunt ook maar beter zoveel mogelijk vertellen over de aard en duur van het dienstverband, en alle taken en de bevoegdheden die bij de functie horen. Maar moet je net zo transparant zijn als het gaat om de criteria waarop je de sollicitanten wil toetsen?

25/04/2017

Onthuld: het verdienmodel van “no cure, no pay” recruitmentbureaus

Heb jij je weleens afgevraagd waarom er zoveel no cure, no pay recruitmentbureaus zijn? Hoe ze werken, en hoe ze hun geld verdienen? Ik zal het je uitleggen.

19/04/2017

Help, ik heb een vacature!

Veelvuldig krijg ik de vraag, ik heb een vacature en wat nu? Hieronder een eenvoudig stappenplan waar je aan moet denken in het wervingsproces van vacature tot aangenomen kandidaat.

18/04/2017

7 vragen die je altijd moet stellen in een sollicitatie gesprek

Regelmatig krijgen wij de vraag, wat moet ik dan aan een kandidaat vragen? Tja dat hangt er van af wat er van belang is voor de functie om te weten. Primair is dat je aan het einde van het gesprek zoveel mogelijk de potentiele risico’s van de aannamen wilt hebben kunnen tackelen. Dat doe je met name door het stellen van open vragen. Om een voorzet te geven, hierbij 7 vragen om te stellen aan een kandidaat waar je nooit verkeerd mee zit.

10/04/2017

Tilburg Trappers door naar halve finale

Primatch is trotse sponsor van de Tilburg Trappers en wij feliciteren ze dan ook met het reeds behalen van de halve finale!

06/04/2017

5 quick wins bij recruitment

Dagelijks krijgen wij van klanten vragen over hoe ze snel verbeteringen in hun wervingsproces kunnen doorvoeren. Hieronder de vijf meest voorkomende quick wins die wij dagelijks ervaren.

30/03/2017

Traditionele vacaturesites verliezen steeds meer terrein

Vacaturesites als Monsterboard, NationaleVacaturebank en Intermediair moeten lijdzaam toezien hoe Indeed steeds meer terrein wint bij de Nederlandse werkzoekende.

30/03/2017

Vijf tips voor effectieve recruitment.

Mkb’ers vinden het moeilijk om geschikt personeel te vinden. Een van de grootste uitdagingen is daarbij het vinden van werknemers met de beste kwalificaties: 43 procent van de Nederlandse midden- en kleinbedrijven heeft hier moeite mee zo blijkt uit recent onderzoek van vacaturesite Indeed, uitgevoerd door onderzoeksbureau TeamVier.

30/03/2017

Werken aan je employer brand: 3 tips

Het is voor elke organisatie belangrijk het beste talent aan te trekken én te behouden. En met zoals zoveel dingen in het leven geldt ook in dit proces: de eerste indruk telt. Alle reden dus om de beeldvorming van je organisatie zo goed mogelijk op de rit te krijgen en te werken aan een sterk werkgeversmerk; de ‘Employer Brand’.

30/03/2017

Vacatureteksten sluiten slecht aan bij doelgroep.

De mate waarin vacatureteksten doelgroepgericht zijn geschreven in Nederland is erg laag. In het overgrote deel van de vacatureteksten mist het aanbod voor de potentiële kandidaat of zijn er algemene arbeidsvoorwaarden genoemd die niet interessant zijn voor de te werven doelgroep.

23/03/2017

Primatch opent 2e vestiging Limburg

Johan is vanaf maart 2017 mede verantwoordelijk voor de partnervestiging van Primatch in Limburg.

16/02/2017

Primatch opent vestiging Limburg

Mark van Rensch is vanaf heden partner en is verantwoordelijk voor de de regio Noord-Limburg, regio Roermond en regio Zuid-Limburg. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring binnen recruitment en HR, waarvan de laatste 10 jaar als Hoofd P&O en lid van het managementteam van Attractiepark Toverland.

14/01/2017

Primatch.nl is vernieuwd!

De traditionele wereld van werving en selectie moet niet alleen anders, maar kan ook echt anders. Dit standpunt nemen wij al een hele tijd in, maar nu is ook de website volledig hierop gebaseerd.

24/11/2016

Baetsen Groep kiest voor tool2match

Baetsen Groep in Veldhoven biedt oplossingen op het gebied van afvalverwerking en recycling, transport, kraanverhuur, containers, bouwstoffen, grond- en sloopwerken. En zij hebben sinds kort voor tool2match gekozen…

21/11/2016

Nieuw: Primatch’ Vragenuurtje

21 november 2016 –Je bent momenteel een vacature aan het uitzetten, maar je merkt dat je ergens tegen aan loopt en er niet goed uitkomt. Nu wil je graag zelf de regie in handen houden, maar toch zou je wel graag feedback willen hebben over jouw vacaturetekst of misschien willen sparren over jouw gekozen media…

© Copyright - Primatch