PRIMATCH | EEN BLIK OP DE TOEKOMST

Primatch bestaat in mei 18 jaar en dit moment willen we graag delen. Ga 26 juni met ons mee op een inspirerende recruitment reis tijdens het kosteloze Primatch recruitment event 2018. Diverse interessante sprekers nemen je deze middag in het Van Spaendonck Ondernemingshuis mee in hun verhalen. Nadien is er de mogelijkheid om onder het genot van een drankje te netwerken. Blokkeer de middag van 26 juni in je agenda en reserveer jouw plaats alvast via onderstaande button.

Programma | Primatch recruitment event 2018.

Allereerst zullen Jeroen Bergen en Ronald Leeuwenberg, Managing Partners van Primatch HR Groep het recruitment event openen met een uitleg over hun blik op de toekomst van recruitment. Hierna volgen er een viertal gastsprekers met diverse onderwerpen welke hieronder kort aan bod komen.

“De toekomst van de arbeidsmarkt”

Ton Wilthagen, hoogleraar op de Universiteit van Tilburg, zal ons meenemen in zijn visie op de toekomstige arbeidsmarkt en de invloed van nieuwe technologie.

“Optimale mobiele kandidaat ervaring”

Sander de Bruijn, Monsterboard’s EU Director of Customer Engagement Marketing, vertelt over de transitie naar een optimale mobiele kandidaat ervaring.

“De laatste trends in e-assessment”

Matthijs Verburg, Eigenaar van eelloo, vertelt over de laatste trends in e-assessment en recruitment. Denk daarbij aan video-interviews, algoritmes, virtual reality en ethiek.

“De impact van een maand AVG op HRM en recruitment”

Leonard Bijlsma, Advocaat bij VDT Advocaten, zal meer vertellen over de eerste maand na de indiensttreding van de AVG en welke impact dit heeft op HRM en recruitment.

Meer informatie over onze sprekers? Lees dan hieronder verder. Jezelf gelijk aanmelden? Dan kan via onderstaande button!

Jeroen Bergen en Ronald Leeuwenberg (Managing Partners) – Primatch

“Een blik op de toekomst”

Ronald Leeuwenberg en Jeroen Bergen, Managing Partners en oprichters van Primatch, openen de middag met een openingswoord. Primatch heeft in 18 jaar tijd al een flinke reis achter de rug. De traditionele wereld van werving & selectie is de rug toegekeerd en heeft plaats gemaakt voor slimmere, betere en transparante oplossingen. Waar de traditionele wereld van recruitment achterhaald is, geen transparantie geeft en de opdrachtgever juist op enorm hoge kosten jaagt, zijn wij doorgegaan met modulaire ondersteuning binnen het recruitmentproces.

Wij vinden dat ondersteuning van het recruitmentproces moet leiden tot organisaties die beter én slimmer functioneren. Tot organisaties die van meer betekenis zijn voor onze samenleving en waar mensen beter en prettiger werken. Daar zetten wij ons voor in.  Met 18 jaar ervaring in onze koffer willen we graag onze kennis en netwerk delen, maar vooral ook vooruit blikken…

prof. dr. Ton Wilthagen (Hoogleraar) – Tilburg Universiteit

“De toekomst van de arbeidsmarkt”

De expertise van prof. dr. Ton Wilthagen heeft betrekking op de arbeidsmarkt, arbeidsmarkbeleid, arbeidsverhoudingen, arbeidsrecht en sociale zekerheid. Zijn interesse ligt in met name de verhouding tussen enerzijds dynamisering en flexibilisering van de arbeidsmarkt en de economie en anderzijds sociale cohesie, inclusie, bescherming en (nieuwe) zekerheid. Is een zowel dynamische als inclusieve arbeidsmarkt mogelijk? Wat is toekomstbestendig arbeidsmarktbeleid? Eén van de basisconcepten die hij in dit licht heeft ontwikkeld is “flexicurity”. Wat is de invloed van nieuwe technologie, zoals robotisering, op de arbeidsmarkt en werk. Prof. dr. Ton Wilthagen neemt ons allemaal mee in zijn visie naar de toekomst van de arbeidsmarkt.

Sander de Bruijn (EU Director of Customer Engagement Marketing) – Monsterboard

“Monsterboard’s transitie naar een optimale mobiele kandidaat ervaring”

Halverwege 2017 was het aantal Monsterboard bezoekers via mobiele apparaten voor het eerst hoger dan via desktop. Via mobiel hadden bezoekers hele andere verwachtingen en vertoonden ze ander gedrag. Kortere time on site, minder job views en veel minder apply starts per visit waren de gevolgen. Waar e-commerce bedrijven succesvol waren in conversie via mobiel, liep de recruitment sector aan te modderen met dalende conversiecijfers door mobiel onvriendelijke gebruikservaringen.

Sinds de introductie van de nieuwe Monsterboard vacature-app is de conversie via mobiel met 50% toegenomen. Het is één van de initiatieven die Monsterboard heeft ontplooid om beter aan te sluiten op het gedrag van de mobiele bezoeker. Maar is Monsterboard’s mobile first strategie een succes? En welke hordes moesten wij nemen? En wat kun je nog meer van Monster verwachten als het gaat om het verbeteren van de kandidaat ervaring? Sander vertelt er alles over.

Matthijs Verburg (Eigenaar) – eelloo

“De laatste trends in e-assessment”

Matthijs is een van de eigenaren van eelloo. De missie van eelloo is werk mensgerichter maken en daar organisaties en experts bij te ondersteunen. Matthijs is bij eelloo veel betrokken bij de grotere opdrachtgevers, innovatieve oplossingen en het ondernemerschap stimuleren binnen eelloo en in samenwerking met andere gelijkgestemden. Tijdens deze sessie gaat Matthijs in op de laatste trends in e-assessment en recruitment. Steekwoorden daarbij zijn video-interviews, gamification, algoritmes, virtual reality en ethiek. En hoe je deze nieuwe ontwikkelingen mensgericht inzet. Ook zal hij live een voorbeeld tonen van een game based assessment dat eelloo biedt en ook het eerste VR-assessment in Nederland dat door eelloo en 2 andere partijen is ontwikkeld.

Leonard Bijlsma (Advocaat) – VDT Advocaten

“De impact van een maand AVG op HRM en recruitment”

Leonard Bijlsma kan heel goed adviseren, een echte allrounder in het ondernemingsrecht. Hierbij hebben we het bijvoorbeeld over insolventie, IE- en ICT-recht maar natuurlijk ook over de AVG (het privacyrecht). Daarnaast is hij gespecialiseerd in het begeleiden van faillissementen als curator. Leonard heeft zijn primaire kennis opgedaan tijdens zijn studie aan Tilburg University. Daarna heeft hij ontzettend veel geleerd door zichzelf als advocaat en curator te bewegen door het mooie Tilburg.

Vanaf 25 mei 2018 gaat er op het gebied van privacy een aantal zaken serieus veranderen.  Vanaf dan zal de nieuwe privacywetgeving (AVG) van kracht worden. Die berichten heb je vast al gezien. De AVG zal de huidige regels die zijn vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen. Deze regels sluiten niet langer aan op de huidige digitale wereld. Organisaties hebben de afgelopen 2 jaar al de tijd gekregen om hun bedrijfsvoering hiermee in overeenstemming te brengen. De Nederlandse toezichthouder (de Autoriteit Persoonsgegevens) verwacht dan ook dat organisaties zich vanaf mei 2018 aan de nieuwe regels houden.

Start 26 juni de reis gezamenlijk met de introductie van Primatch en de toekomstvisie van prof. dr. Ton Wilthagen en kies vervolgens jouw vervolgreis. Wees er snel bij en reserveer snel jouw plaats. Na de aanmelding zullen we je in een later stadium vragen om een keuze te maken voor één van de parallel sessies. Zien we je de 26e?

DATUM & TIJD

26 juni 2018
14.00 uur – 19.00 uur

Het Primatch recruitment event wordt georganiseerd in samenwerking met onderstaande partners: