RECRUITMENT IS LEREN | 5 TIPS

Als verantwoordelijke voor recruitment kun je niet op je lauweren rusten. Andere functies, employer branding, digitale tools, nieuwe opleidingen…. ga zo maar door. De markt verandert, jobsites verdwijnen net zo snel als ze komen en wekelijks lees je over nieuwe trends die het recruitmentvak omver gaan blazen. Hoe zorg jij dat je bijblijft met actuele kennis? Via een opleiding of masterclass? Dit is niet altijd nodig, maar hoe vergroot je dan jouw expertise? Onderstaand 5 tips om je door te ontwikkelen als recruitment professional: kosteloos, op elk moment en vanaf elke plek:

  1. Via de Universiteit van Nederland heb je de mogelijkheid om webcolleges te volgen van de meest inspirerende professoren van Nederland. Zo leer je bijvoorbeeld over employability van Dr. Jos Akkermans of succesvolle werkpersoonlijkheden van Dr. Kilian Wawoe en Prof. Erik Scherder.
  2. MOOC’s zijn massive open online courses. Gratis online leerprogramma’s van gerenommeerde universiteiten. In juni 2018 start Recruiting, Hiring and Onboarding Employees via Coursera. Er zijn meerdere platforms voor MOOC’s, kijk wie een onderwerp van jouw gading heeft.
  3. TED, Ideas worth spreading, biedt een uitgebreide bibliotheek met video’s van de beste sprekers van de wereld. Uren aan inspirerende lezingen waarmee jij jouw kennis en vaardigheden kunt vergroten! Ook kent TED Ed een site met lessen die het waard zijn om te delen.
  4. Struin op internet naar informatie en deskundigen op het gebied van recruitment. Er wordt veel kennis verspreid middels blogs, webinars, whitepapers en e-books. Zie bijvoorbeeld de site Werf& of vind via de hbo-kennisbank resultaten van onderzoek.
  5. Via Linkedin Learning krijg je toegang tot (engelstalige) e-learnings op het gebied van recruitment. De eerste maand gratis proberen, daarna niet meer kosteloos.

Toch liever offline je kennis uitbreiden? Er zijn veel bedrijven die graag hun kennis delen. Zo organiseert Primatch kosteloze interactieve events over diverse onderwerpen in recruitment. Een leuke manier om onder deskundige leiding met vakgenoten een onderwerp uit te diepen.

OVER DE AUTEUR

Jolanda Schonewille is partner voor Primatch Twente. Met haar ervaring binnen recruitment kan zij veel vertellen over online en offline recruitment. Meer weten over Jolanda? Kijk dan bij Primatch Twente.

Jolanda Schonewille

Jolanda Schonewille

Primatch Twente