EN NU DE BEST PASSENDE MEDEWERKER VINDEN!

Dinsdag 26 september jl. heb ik een workshop gegeven over gedragsgericht interviewen. Wat levert het op en hoe doe je dat eigenlijk?

Heb je een vacature open staan dan kunnen harde criteria zoals opleiding en ervaring worden onderbouwd met bijvoorbeeld diploma’s en getuigschriften. Maar om te kunnen beoordelen of een kandidaat ook goed past bij de cultuur en het team is er geen ontkomen aan een goede interview techniek.

Bij gastheer TBMA, machinebouwer in Noordwijkerhout, kwamen we bijeen om aan de hand van enkele cases de theorie van de STAR interview methode te bespreken en met elkaar te oefenen. Het doel van deze STAR techniek is een zo betrouwbaar mogelijk beeld krijgen van het gedrag van een sollicitant of medewerker.

Via een bepaalde structuur wordt informatie verzameld van voorbeelden van gedrag zoals zich dat in het recente verleden heeft voorgedaan. Zo komt naar voren hoe een medewerker opereert, welke capaciteiten aanwezig zijn voor de uit te voeren taken en welke nog verder capaciteiten kunnen worden ontwikkeld.

De deelname van aspirant-interviewers uit zeer verschillende branches en met uiteenlopende functies zoals bijvoorbeeld directeur, HR adviseur en een manager Techniek zorgde voor leuke en praktische oefeningen. En sommigen toonden zich zelfs als volmaakte acteurs!

TRAININGEN & BIJEENKOMST

Had je ook graag aan de workshop willen deelnemen? Of ben je mogelijk geïnteresseerd in een van onze andere bijeenkomsten? Bezoek dan onze agenda en schrijf je in.

OVER DE CONSULTANT

Irene van den Berg heeft meer dan 20 jaar ervaring als professional op het gebied van Human Resources Management en Recruitment. Als partner van Primatch in de regio Leiden – Bollenstreek is zij nauw betrokken bij het inrichten van een effectief en efficiënt recruitmentproces bij haar opdrachtgevers.