GOED GEVONDEN WORDEN MET EEN STERKE VACATURETEKST

Hoe zorg je ervoor dat jouw openstaande vacatures door zoveel mogelijk potentiële nieuwe medewerkers wordt gezien?

Benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat veel mensen je vacature zien? Dit kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Een voor de hand liggende optie is om betaald verkeer in te zetten via bijvoorbeeld LinkedIn of Google Ads, maar kun je met gratis acties ook veel mensen bereiken?

Het antwoord is ja!

Om je vacature bij veel mensen onder de aandacht te brengen kan gebruik gemaakt worden van bekende platformen. Zet je vacature online op je eigen website en deel deze via je sociale netwerken. Laat collega’s hier ook aan bijdragen door de vacature actief te delen binnen hun sociale netwerk. Binnen no time heb je een hoog bereik!

Voeg daaraan een gratis indeed.nl vacature toe en maak daarmee gebruik van de hoge vindbaarheid van de indeed website.

Betaalde opties leveren een nog veel groter bereik, maar houd er rekening mee dat dit bereik geld kost. Belangrijk om vooraf duidelijk te hebben wat het budget is dat je wil inzetten, met welk doel en wat je gewenste resultaat is.

Wanneer is een vacaturetekst goed?

Je schrijft een goede vacaturetekst door de functietitel, werkzaamheden, functie-eisen, verwachtingen en het aanbod goed en duidelijk te beschrijven. Geschreven met kennis van de wensen, verwachtingen en pijnpunten van je doelgroep. Dit is als het ware de filter voor de lezer.  Een potentiële kandidaat zal de tekst snel scannen en wanneer de kandidaat denkt niet aan de verwachtingen te voldoen, het aanbod niet interessant vindt of niet aan de functie-eisen voldoet, zal de kandidaat afhaken. Dit is een deel van je voorselectie.  Alleen kandidaten met een goede fit zullen reageren. Het resultaat is meer gekwalificeerde leads!

Waar moet je vacaturetekst aan voldoen voor de zoekmachines (SEO)?

De onderstaande voorwaarden wegen mee in de resultaten van de zoekmachine:

  • De functietitel meermaals benoemen
  • De bedrijfsnaam benoemen
  • De regio van de functie meermaals benoemen
  • De vragen die een sollicitant kan hebben beantwoorden in de tekst

Hoe zorg je voor conversie op je vacatures?

Je vacature bij veel mensen onder de aandacht brengen is nu duidelijk. Is er ook nagedacht over hoe je de doelgroep van je vacature wil bereiken? De laatste stappen van een goed vindbare SEO-proof vacature zijn:

  1. Pas je vacaturetekst aan op jouw specifieke doelgroep
    • Heb je van een magazijnmedewerker een CV/motivatie brief nodig?
  2. Hoe richt je de candidate journey in?
    • Het is prettig als vooraf bekend is wanneer je een reactie kan verwachten. Niet reageren is uit den boze!

Wil jij meer potentiële kandidaten bereiken en meer reacties van gekwalificeerde kandidaten? Wij helpen je graag verder!