• PRIMATCH KEMPEN - EINDHOVEN

RECRUITMENT PARTNER DE KEMPEN – EINDHOVEN

Marco van de Vliet, partner van Primatch in de regio de Kempen – Eindhoven, sloot zich in 2013 als één van de eerste partners aan bij Primatch HR Groep en is inmiddels onze langst zittende partner.

KEUZE ALS RECRUITMENT PROFESSIONAL

“Voorheen was ik werkzaam bij een beursgenoteerd, internationaal werving & selectiebureau. Niet mijn wereld: heel hiërarchisch van opzet, veel haantjesgedrag en naar buiten toe een hoop schimmigheid met anonieme CV’s en vacatures.

Het was de transparante werkwijze van Primatch die voor mij de trigger was om aan te sluiten, zeker toen de mogelijkheid zich voordeed als ondernemer aan de slag te gaan in regio De Kempen, waar ik zelf ben geboren en getogen.”

OPTIMALISATIE VAN JE WERKGEVERSMERK

Marco begon bij Primatch aan het staartje van de recessie. “In mijn beginperiode richtte ik me vooral op lokaal MKB in de Kempen, bedrijven in Bladel, Reusel, Eersel en Bergeijk. Ik won de concurrentie vaak op basis van prijs, want we zijn tot 70% goedkoper dan een werving en selectiebureau en minstens zo effectief. Ik weet dat we tegen de 90% van alle vacatures die klanten hebben laten plaatsen zijn ingevuld.

Wat mij betreft is werving én selectie sowieso niet meer van deze tijd. Bedrijven hebben soms een selectievraagstuk, kunnen niet kiezen uit twee kandidaten, die kan ik dan helpen bij de selectiegesprekken of met de inzet van een assessment.

In alle andere gevallen zijn het wervingsproblemen. Ik help bedrijven in De Kempen, Eindhoven, Veldhoven en Valkenswaard met de optimalisatie van hun werkgeversmerk en hun jobmarketing.

Marco van de Vliet

Primatch Kempen – Eindhoven

Zij waren je voor in regio Kempen – Eindhoven:

BRABANTIA

“De no-nonse aanpak, open- en eerlijkheid, geen loze beloften en de duidelijke toegevoegde waarde was hetgeen wat me aansprak en wat aansluit bij wie wij zijn als organisatie.”

Petra Hasseloo | HR Manager bij Brabantia

YES WE CAN CLINICS

“De persoonlijke aandacht die ik van Primatch kreeg, heeft voor ons de doorslag gegeven. Het contact was prettig, ze namen de tijd voor me.”

Silke Lamers | Corporate Recruiter bij Yes We Can Clinics

Hulp bij HR

Recruitment heeft tegenwoordig meer raakvlakken met marketing dan met HR, terwijl het in de regel wel bij die laatste groep is weggelegd. Logisch dat je hier hulp bij kunt gebruiken.

Bij wervingsvraagstukken maak ik met de klant een analyse van de doelgroep, samen bepalen we op welke manier we die gaan benaderen. Dat kan met een geoptimaliseerde vacaturetekst, maar niet alle doelgroepen slaan hierop aan. Soms werkt beeld (job visuals) en video een stuk efficiënter om de juiste kandidaat voor je openstaande vacature te vinden.

Recruitment kennis delen

Het wiel is echt al een keer uitgevonden, ik vind het prettig om trends binnen arbeidsmarktcommunicatie te volgen en mijn kennis te delen. Heb je hulp nodig met werving of selectie? Wil je jobmarketing inzetten, maar weet je niet hoe? Meer weten over arbeidsrecht? Kom naar een van onze trainingen. Hierbij sluiten ook regelmatig vakspecialisten aan op gebied van SEO of arbeidsrecht. Aan deelname zijn overigens geen kosten verbonden.

Hoe houd je grip op je recruitmentproces?

Heeft je bedrijf veel vacatures of zoek je regelmatig dezelfde profielen, dan adviseer ik een ATS-systeem te gebruiken. Met een ATS systeem (applicant tracking system) heb je veel meer overzicht, bouw je aan je eigen database en met ons eigen ATS-systeem (Tool2Match) voldoe je ook nog eens aan de richtlijnen van de AVG!

Ervaren Interim recruiter

In de afgelopen jaren heeft Marco bij diverse gerenommeerde bedrijven als interim recruiter gewerkt vanuit Primatch. Frencken Europe en itelligence (Eindhoven) hadden een enorme piek ten aanzien van de vacatures. “Bij dergelijke opdrachten is het fijn dat je deel uitmaakt van een landelijke organisatie. Klanten kunnen meeprofiteren van 20 jaar kennis van recruitment, van inkoopvoordeel op vacatureplaatsingen op jobboards, bovendien kunnen we searchen in een groot aantal databases (onder meer Monsterboard en Nationale Vacaturebank). Zo kom je vrij snel tot resultaat. Zoals bij Uniekaas (weliswaar een stukje buiten De Kempen), waar binnen 4 maanden 12 vacatures zijn vervuld.

Ik kom je graag helpen! Neem gerust contact met me op voor een nadere kennismaking: 088-5325112.

recruitment kennis sessie

Meer leren?

Wij organiseren regelmatig webinars over verschillende onderwerpen, zoals Employer Branding, Referral Recruitment of over het werven van Millennials. Altijd interactief met prikkelende inzichten en praktische tips! De webinars duren ongeveer 1 uur en zijn gratis bij te wonen. Ben jij erbij?

© Copyright 2021 - Primatch