Wat klanten vertellen over personeel en werven in coronatijd

Ook in coronatijd werven werkgevers personeel. Maar hoe je hiermee omgaat is heel persoonlijk. De echte ondernemers en P&O’ers staan nu op. Want hoe het nu is, hebben we met z’n allen nog nooit meegemaakt. Hoe komen zij in actie is?

Afgelopen week heb ik veel klanten gesproken over personeel en werven in coronatijd. Bij de één staat het stil, bij de ander gaat het werk “gewoon” door. Hier heb ik positieve verhalen uitgehaald, waar ik zelf energie van krijg. Ik hoop jij ook!

Technisch productiebedrijf werft personeel op de werkvloer

“Als familiebedrijf werven we geen personeel voor 2 maanden, maar het liefst voor 20 jaar. Dus wij werven productiepersoneel, want juist nu komen goede nieuwe mensen beschikbaar op de arbeidsmarkt. Ben je zonder klachten dan ben je gewoon welkom voor een sollicitatiegesprek en een rondleiding in de fabriek. Want techniekers willen de werkvloer zien, dat is de plek waar het voor hun gebeurt.”

Nieuwe vacature bij softwareontwikkelaar

“Onze programmeurs zijn elke ochtend een uur en ’s middags een half uurtje bezig met klantvragen oplossen. Dat kan beter en slimmer. Dus hebben we bedacht dat we onze eerste Servicedesk Medewerker gaan werven. We zijn allemaal thuis aan het werk, we hebben de mazzel dat in de IT bijna alles op afstand kan. We hebben al een vacaturetekst en gaan binnenkort starten met werven. Want voor kennismakingsgesprekken hoef je fysiek niet bij elkaar te zijn. Waarschijnlijk kan iemand over één of twee maanden beginnen, het is wel beter voor het inwerken als we weer bezetting op kantoor hebben. Daar zijn we gewoon eerlijk over.”

Aannemersbedrijf investeert in opleiden van personeel

“Bij ons is het hartstikke druk. Mensen annuleren hun vakantie of stellen die uit, en in plaats daarvan willen ze thuis verbouwen. Wij kunnen in ons werk prima anderhalve meter afstand houden. Voor ons prettig, en voor de klant prettig en we krijgen er enorm veel waardering voor in deze tijd. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Goede vakmensen lopen nog niet veel vrij rond, die zijn gewoon aan het werk. Dus wij investeren juist nu in het werven van mensen die bij ons het vak willen leren.”

Machinebouwer geeft zzp’ers zekerheid van werk

“Wij bouwen oogstmachines. Het oogstseizoen komt er aan, voor ons is nu de drukste tijd van het jaar. We werken met zzp’ers om deze piek op te vangen. Maar we hebben ook 10% ziekteverzuim onder het vaste personeel, normaal is dit 4%. Wij hebben deze week drie zzp’ers zekerheid van werk gegeven tot en met augustus zodat ze ook de vakantieperiode van vaste werknemers kunnen opvangen. Wij tevreden, zij tevreden.”

Bouwbedrijf denkt mee met flexwerkers

“15 van onze 50 medewerkers zijn flexwerkers, daar hebben we noodzakelijk afscheid van genomen om kosten te besparen. Want door een recente investering hebben we daarvoor te weinig vet op de botten. Maar we hebben ze ook gelijk doorgestuurd naar de aardbeienboer in het dorp verderop zodat ze aan het werk kunnen blijven. Want eind april begint bij hem het plukseizoen al in de kassen.”

Keukenwinkel wil er gewoon een collega bij

“Onze winkel zit in de lift, ondanks dat we nu weinig klanten in de showroom hebben. We hebben als alternatief binnen 10 dagen een super gave tool ontwikkeld om live te chatten, videobellen en zelfs een digitaal showroom bezoek aan te bieden. Daar wordt goed op gereageerd, dat geeft vertrouwen. We wilden ons team al uitbreiden, en één van de vaste verkoopmedewerkers is zwanger. Zij komt straks terug maar wil minder uren gaan werken dus ja, wij willen er gewoon een collega bij voor de lange termijn.”

Grondstofproductiebedrijf blijft kritieke vacatures invullen

“Wij zetten onze verkopers in de productie en de logistiek in, ze zijn blij dat we ze niet naar huis sturen. Voor de toekomst is dit goed voor de onderlinge sfeer. Niet meer “die van kantoor” en “die van de werkvloer” die aan aparte tafels zitten in de kantine, we merken nu al dat dit er vanaf gaat. En voor kritieke vacatures blijven wij gewoon doorgaan met werven. Want er komt ook een tijd na corona.”

Glastuinbouwbedrijf in trek bij werkzoekenden

“Wij hebben genoeg handen voor het plukseizoen. Hoe we dat voor elkaar krijgen? We zijn onderdeel van een kleine gemeenschap; mensen denken aan elkaar en denken mee. In onze buurt hebben we veel horeca en die medewerkers melden zich zelf. Maar ook ouders tippen hun kinderen dat je bij ons een mooi centje kunt bijverdienen de komende tijd als alternatief voor hun vaste bijbaantje als bijvoorbeeld taxichauffeur waar ze nu minder uren kunnen maken.”

Ook personeel werven in coronatijd?

Dan denken wij graag met je mee. Dit jaar bestaan we 20 jaar; tijd voor een feestje en om het beste van Primatch samen te voegen voor een aantrekkelijke prijs in één wervingspakket. Meer weten? Kijk dan hier.

Deze actie is geldig tot 1 juni. Wees er dus op tijd bij!

OVER DE AUTEUR

Rudolf van Gastel is partner van Primatch in Roosendaal. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met (online) recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en automatisering van werving en selectie trajecten. Meer weten over Rudolf? Kijk dan bij Primatch Roosendaal.

Rudolf van Gastel

Rudolf van Gastel

Partner (West Brabant - Roosendaal)