WEBINAR: LEIDINGGEVEN EN BEOORDELEN OP AFSTAND IN CORONATIJD

2 februari 2021 | 09:00 – 10:30 | Gratis deelname

Door het gedurende een langere periode van thuiswerken is leidinggeven op afstand en monitoring van functioneren en welzijn van medewerkers een vaak gehoorde zorg in onze arbeidsrechtpraktijk. Hoe ga je om met thuiswerken, zeker nu medewerkers vaak tegelijk ook thuisonderwijs moeten geven? Wat mag je verwachten van je medewerkers en hoe houdt je als leidinggevende de verbinding met medewerkers? Wat zijn de wederzijdse verwachtingen en hoe leg je deze vast?

Ook beoordelen van functioneren, zeker nu, komt aan de orde. Sla je de beoordelingsrondes een jaar over? Toch blijkt uit onderzoek dat beoordelen belangrijk is, en dat een goede beoordelingswijze positieve effecten heeft op het functioneren van werknemers. Hoe kan het beoordelingsbeleid worden aangepast op de huidige situatie? Hoe ga je om met bonusafspraken?

De manier van beoordeling komt ook aan bod. Veel organisaties schaffen de traditionele beoordelingen af om over te stappen naar een meer coachende beoordeling van het functioneren verspreid over meerdere momenten per jaar. Wat zijn de voors en tegens? Want het klinkt fijn, een coachende aanpak, maar wet en rechtspraak zijn op deze positieve ontwikkeling nog niet aangepast. Dossieropbouw blijft essentieel.  Welke moderne aanpak van beoordelen is het best? En hoe instrueer je als HR het management om de beoordelingen goed uit te voeren?

WAT GA JE LEREN?

  • Wat is van belang bij leidinggeven op afstand? Hoe houdt je verbinding?
  • Wat is een goede, moderne manier van beoordelen, zeker tijdens de pandemie?
  • Hoe bereidt je als HR het management voor op beoordelingsgesprekken en hoe volg je op?
  • Dat vroeg ingrijpen bij teleurstellend gedrag of functioneren van een werknemer essentieel is om kosten te besparen en onnodig ziekteverzuim te voorkomen.

VOOR WIE IS DEZE WEBINAR?

De webinar is vooral bedoeld voor HR specialisten en ondernemers.

WIE GEEFT DE TRAINING?

Jeroen Bergen is Managing Partner bij Primatch. Jeroen heeft ruim 22 jaar ervaring binnen online recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en automatisering van werving en selectie trajecten. Daarbij is Jeroen nauw betrokken bij de ontwikkeling van onder andere de ATS-tool Tool2Match.

WIE GEEFT DE TRAINING?

Sandra Wouters is Advocaat Arbeidsrecht bij Committ Legal. Committ Legal is als specialist arbeidsrecht dagelijks bezig met alle juridische aspecten van personeel en onderneming. Dit gaat over de lange termijn, acute issues, maar ook als sparringpartner op alle relevante niveaus: van de DGA, HR tot het Management Team.

LOCATIE

Webinar

DATUM & TIJD

Dinsdag 02 februari

Start: 09.00 uur
Einde: 10.30 uur

KOSTEN

Gratis