WHITEPAPERS

Onze whitepapers zijn geschreven door specialisten binnen Primatch die graag hun kennis en ervaringen uit de praktijk delen. Onder de whitepapers bevinden zich interessante onderwerpen die dagelijks spelen zoals procesondersteuning, het schrijven van vacatureteksten, het afnemen van selectie assessments en het stellen van de juiste vragen tijdens een sollicitatie. Met betrekking tot het uitzetten van vacatures komt het onderwerp media & jobmarketing aan bod.  Ook worden er onderwerpen besproken zoals employer branding, recruitment analytics, interim recruitment en recruitment software.

Personeel werven voor het MKB

Het imago van recruitmentbureaus is niet best. Of dat waar is of niet waar is, is niet wat we in deze whitepaper willen behandelen. We willen je inzicht geven in hoe het komt dat de markt werkt zoals hij werkt, en waarom jij als DGA waarschijnlijk het idee hebt dat je werving en selectie bureaus nodig hebt om aan de juiste mensen te komen.

Whitepaper Werving en selectie voor managementfuncties

Werving & Selectie voor managementfuncties

Een managementfunctie is een bijzondere functie binnen een organisatie. Waarom is management nu complexer? Hoe worden medewerkers effectief aangestuurd, en welke competenties zijn hiervoor nodig?

Media Jobmarketing

Hoe bepaal je waar je doelgroep actief is en welke media relevant is? Doelgroep analyse is bij werving erg belangrijk; het is een onderdeel waar maar weinig aandacht aan wordt besteed. In deze whitepaper focussen we op de advertentiemogelijkheden die er zijn.

Sollicitatievragen 

Potentiële medewerkers zijn bepalend voor het succes van jouw bedrijf. Het is belangrijk om de contactmomenten die je met potentiële medewerkers hebt optimaal te benutten. In deze whitepaper lees je 47 sollicitatievragen die je altijd kunt stellen.

Recruitment Software

Bedenk goed wat je wensen en eisen zijn en hoe je wervingsbehoefte in de toekomst ligt. Om inzicht te geven volgen in deze whitepaper 7 zaken waar je rekening mee moet houden als je een ATS wilt implementeren en nog een keuze moet maken.

Selectie Assessments 

Selectie Assessments kunnen helpen bij het boven tafel krijgen van persoonlijkheidsaspecten en vaardigheden die van belang zijn voor de succesvolle invulling van een vacature. Voorkom peperdure selectiefouten en vergroot de doelgroep voor werving.

Employer Branding 

Hoe kan een bedrijf zich zo goed mogelijk op de arbeidsmarkt positioneren, welke middelen zijn daarbij nodig en welk budget moet je daarvoor vrij maken? Wij geven je in deze whitepaper inzicht en een aantal tips voor het inrichten van een passend employer brand.

Onboarding 

Onboarding is het sluitstuk van de Candidate Journey en een wezenlijk onderdeel van je werving en selectie traject. In algemene zin duurt onboarding 2x zo lang als de werving en selectie periode.

Whitepaper Interim Recruitment

Interim Recruitment 

In onze visie is een Interim Recruiter een specialist op het gebied van werven van nieuwe medewerkers. De specialisme moet gaan onder vijf disciplines. Lees deze disciplines in de whitepaper.

Procesondersteuning 

Werving en selectie is het zoeken en vinden en het kiezen van kandidaten voor jouw bedrijf. Om meerdere redenen is het aantrekken van de juiste medewerker belangrijk. In de whitepaper wordt in 7 stappen uitgelegd hoe een goed werving & selectietraject eruit ziet.

Vacaturetektsen Schrijven 

Sollicitanten kijken kritisch naar een vacaturetekst en kiezen aan de hand van deze tekst of ze stappen ondernemen. In deze whitepaper geven we een aantal tips over goede vacatureteksten.

AVG binnen W&S

Sinds mei 2018 kun je niet meer om de regels van de AVG heen. Organisaties hebben 2 jaar de tijd gekregen om zich hierop aan te passen. De Nederlandse toezichthouder verwacht dan ook dat organisaties zich vanaf mei 2018 aan de nieuwe regels houden.

Recruitment Analytics

Hoe bepaal je nou wat werkt en wat niet werkt bij werving en selectie? Uiteindelijk is er maar één oplossing voor dit vraagstuk, namelijk gewoon proberen en doormeten, want tenslotte… meten is weten. In deze whitepaper wordt recruitment analytics uitgebreid besproken.

Referral Recruitment

Iedereen weet dat binnen een krappe arbeidsmarkt het invullen van (specifeke) vacatures een groot probleem is. Hierdoor moet je als bedrijf alle middelen in zetten. De snelste, goedkoopste en meest effectieve manier van werven kan referral recruitment zijn.

Werken bij – Sites

Met een (goede) werken-bij website werk je direct aan de vindbaarheid en zichtbaarheid van je organisatie en vacatures en je zorgt voor een grotere en doelgerichte kandidatenstroom. We laten je zien wat een werken-bij website inhoudt en wat het voor een bedrijf kan betekenen.

Definitielijst 

Heb jij soms ook het gevoel dat  het recruitment landschap uit alleen maar Engelse termen bestaat en dat er soms wel vijf woorden zijn voor hetzelfde begrip? Om wat orde in de chaos te brengen hebben we deze lijst met meest gebruikte en belangrijkste werving en selectie termen van de recruitmentmarkt opgesteld.